3 Dingen om te doen in Barcelona

barcelonaNaar La Boqueria gaan en daar alles proberen

Barcelona’s mercats (markt) zijn niet langer alleen plaatsen om kruiden te kopen – in het laatste decennium zijn ze uitgegroeid tot eetgelegenheden die net zo’n belangrijke rol spelen als de restaurants van de stad. En ze zijn een belangrijke toeristische attractie: La Boqueria verwelkomt meer dan 55.000 bezoekers per dag met zijn overvloedige en kunstzinnige displays van de beste kazen, vleeswaren, zeevruchten en producten uit de regio. Voor een marktervaring zonder de bulldozers van La Boqueria, wandel je door de gangpaden van Mercat de Santa Caterina, een echte blauwe buurtinstelling. Santa Caterina werd in de 20e eeuw voor het eerst in de geschiedenis van de stad als de eerste overdekte markt voor levensmiddelen opgericht en onderging in 2007 een grote renovatie, die de stad bekroonde met haar kenmerkende kleurrijke, golvende dak.

De Sagrada Familia bezoeken

Zoals veel van Barcelona’s architectonische highlights, was en is La Sagrada Família controversieel. Jarenlang hebben wetenschappers gedebatteerd over de vraag of de ingenieurs te ver afweken van de oorspronkelijke visie van architect Antoni Gaudí (hij stierf toen slechts een kwart van het project was gerealiseerd). En terwijl veel burgers La Sagrada Família als de grootste prestatie van het Catalaanse bouw kunsten beschouwen, zien anderen het gebouw als een dure grap. Academisch gekibbel terzijde, het is moeilijk om niet verstrikt te raken in de magie van deze plek, die, in afwachting van de voltooiing in 2030 na 155 jaar van de bouw, het hoogste religieuze gebouw in Europa zal zijn. De basiliek, waarin gotiek en art nouveau op ongekende wijze samensmelten, is ook een basiliek met de natuur als centrale inspiratiebron. De hyperboloïden, felle kleuren en onconventionele dierenvoorstellingen belichamen Gaudí’s geloof dat de natuur en het goddelijkheid met elkaar verbonden waren.

Bij Barri Goticum je souvenirs shoppen

Geen enkele plaats op aarde kan Barri Gòtic overtreffen als het gaat om de hoeveelheid van de gotische architectuur. Dit is een van de redenen dat Barcelona een van de populaire vakantiebestemmingen van 2019 is. in De buurt van de gewelfde, labyrintische straten ligt op middeleeuwse pleinen zoals de Plaça del Rei, ooit het centrum van alle edele activiteit in Barcelona en de site waar de Catalaans-Aragonese vorsten Christopher Columbus ontvingen toen hij terugkeerde van de Nieuwe Wereld. . Maar temidden van de oudheid, heeft Barri Gòtic een aantal van de beste winkels van de stad. Handgemaakte espadrilles, of alpargatas zoals ze in Spanje bekend staan, zijn vrolijke, betaalbare souvenirs; u kunt ze vinden in La Manual Alpagatera, al was het maar om u te verbazen over de stapels sandalen van vloer tot plafond die verkrijgbaar zijn in elke kleur en stijl. Voor zeldzamere vondsten kunt u op zondagochtend vroeg opstaan om de Mercat Gòtic te verkennen, waar u op zoek kunt gaan naar antiek en, als het geluk toeslaat, getuige zijn van een traditionele Catalaanse dans op het plein, de “Sardana”.