Wat zijn de voordelen van elektrische vloerverwarming?

Een elektrisch vloerverwarmingssysteem biedt een energie-efficiënt verwarmingssysteem op aanvraag en flexibiliteit in de binneninrichting

In dit artikel zullen we het hebben over de 6 top voordelen van elektrische vloerverwarming en de verschillen tussen een radiator en een elektrische vloerverwarming.

Voordelen van een elektrische vloerverwarming

Comfortabele warmte

Elektrische vloerverwarming verdeelt de warmte gelijkmatig door de hele kamer, straalt warmte uit vanaf de vloer en elimineert koude plekken.

Verbeterde energie-efficiëntie

Elektrische vloerverwarming is energiezuiniger dan convectieverwarming.

Warme vloeren

Ervaar het extra comfort en de voordelen van elektrische vloerverwarming met warmte onder jouw voeten wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld ’s morgens vroeg of direct na jouw bad of douche.

Snelle opwarmtijd

In tegenstelling tot vloerverwarming op waterbasis en convectieverwarming, hoef je elektrische vloerverwarming niet lang aan te laten staan om je warm te houden. Ze reageert snel en op aanvraag, verwarmt snel wanneer je ze nodig hebt en schakelt uit wanneer je ze niet nodig hebt.

Geen onderhoud

Wanneer elektrische vloerverwarming correct is geïnstalleerd, is er geen onderhoud nodig.

Vrijheid in interieurontwerp

Omdat de warmtebron zich onder de vloer bevindt, zijn er geen lelijke radiatoren meer nodig die voorheen cruciale wandruimte in beslag namen. Dit is vooral belangrijk in badkamers waar ruimte vaak schaars is.

Rradiator- versus vloerverwarming

Radiatoren

  • Inefficiënte convectieverwarming
  • Traditionele radiatoren verspreiden de warmte ongelijkmatig over de ruimte, met tocht, hete hoofden en koude voeten als gevolg.
  • Verwarming op deze manier betekent meestal dat jouw thermostaat op een hogere temperatuur moet worden ingesteld om het gewenste comfortniveau te bereiken, waardoor het warmteverlies en de energierekeningen toenemen.

Vloerverwarming

  • Verbeterde efficiëntie en comfort
  • Vloerverwarming zorgt voor een comfortabele, gelijkmatige temperatuur in jouw hele kamer.
  • Als het verwarmingssysteem zich onder de hele vloer bevindt, kun je geld besparen door de omgevingstemperatuur met 2°C te verlagen zonder verlies van comfort!
  • Je kunt ook waardevolle wandruimte vrijmaken, waardoor je meer ontwerpvrijheid creëert voor jouw interieur.

Lees ook: Hoe creëer je een effectieve value proposition?