Wat zijn de voordelen van een boekhouder?

Accountants hebben waarschijnlijk een beetje een oneerlijke reputatie. Het feit dat ze niet altijd de meest populaire professionals zijn, is waarschijnlijk te wijten aan een misverstand over wat hun rol is en wat ze voor een bedrijf kunnen doen. In dit artikel willen wij jou helpen uitleggen wat accountants doen en waarom je er een nodig hebt voor jouw kleine onderneming.

Waarom heb ik een accountant nodig?

Bij het overwegen van wat een accountant doet, is het belangrijk om verder te kijken dan de functie van deze rol – en het knock-on effect van het hierboven geschetste werk te overwegen. Ben je opzoek naar een boekhouder Almere? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Kleine ondernemingen kunnen in de verleiding komen te denken dat ze geen accountant nodig hebben, zich er geen kunnen veroorloven of dat ze alleen maar bezig zijn met het invullen van formulieren om de fiscus tevreden te houden. Maar, door al het bovenstaande goed te doen, kan een goede accountant:

Je tijd besparen

Je moet elke minuut die je kunt besteden aan het belangrijke werk van het ontwikkelen van jouw producten en diensten om jouw winst te verbeteren. Met iemand die kan controleren of je jouw formulieren correct hebt ingevuld, je kan helpen belangrijke deadlines te halen en financieel advies kan geven, kun je jouw inspanningen concentreren op wat je het beste kunt.

Je geld besparen

Het verkeerd invullen van formulieren of het niet begrijpen van nieuwe wetgeving kan resulteren in een boete, iets wat een onwelkome deuk in uw winst zou betekenen. Niet alleen dat, maar accountants zullen je helpen om jouw belastingaanslag te minimaliseren door te profiteren van alle wettelijke voordelen die open staan voor jouw bedrijf.

Je helpen te groeien

Een accountant kan fungeren als een waardevol klankbord. Hij of zij kent jouw bedrijf bijna net zo goed als jij – en kent de financiële kant ervan waarschijnlijk nog beter. Objectieve input van iemand die jouw bedrijf kent, maar er niet de emotionele binding mee heeft die jij hebt, is van onschatbare waarde. Door jou bij te staan bij het maken van goede afwegingen, kunnen zij je helpen jouw bedrijf te laten groeien. Accountants kunnen je ook helpen problemen te identificeren en op te lossen voordat ze een grotere aanslag op jouw financiën worden.

Weg met de zorgen

Veel bedrijven vinden hun financiën ontmoedigend. De kans is immers groot dat je nog nooit met al het papierwerk en de terminologie van de bedrijfsboekhouding te maken hebt gehad. De complexiteit van de taak in kwestie – en het belang van deadlines – kan ertoe leiden dat veel mensen zich hier zorgen over maken. Een boekhouder kan deze last verlichten en de nodige geruststelling bieden.

Lees ook: Drie voordelen van hernieuwbare energie voor bedrijven