Voordelen van een massagepistool

Massagepistolen zijn een nieuw instrument dat eind 2019 en begin 2020 populair is geworden, en veel mensen zijn nu begonnen met het kopen van hun eigen massagepistolen. Dus wat zijn de voordelen van het gebruik van een massagepistool, en zijn er nadelen? En hoe groot zijn deze voordelen? Populaire massagepistolen zijn onder andere die van Fitgun, en ze kunnen aanspraak maken op voordelen zoals de volgende:

Het vrijgeven van melkzuur

Wanneer het zuurstofgehalte in het lichaam laag is, bouwt het melkzuur zich op in de bloedbaan en kan het lichaam moeite hebben om het af te branden (dit gebeurt veel na de training), wat kan leiden tot krampen in je spieren. Met behulp van een massagepistool kun je het lichaam helpen om melkzuur en andere giftige stoffen af te geven.

Vibrerende genezing

Een massagepistool is in staat om diepe trillingen in jouw spieren te leveren met behulp van een percussieve therapie methode die helpt om de circulatie in jouw lichaam te verbeteren, en daardoor meer zuurstof en voedingsstoffen in jouw spieren toe te laten. Dit kan een grote hulp zijn om de pijn te verlichten en sneller te herstellen, en ik vond dat mijn lichaam door vibrerende genezing in staat was om veel sneller te herstellen van trainingen.

Letselpreventie

Veel sportblessures worden veroorzaakt door spierkrampen en het gebrek aan voldoende herstel voordat de spier weer belast wordt, en door het gebruik van een massagepistool om jouw bloed- en zuurstofcirculatie te verbeteren, wordt de kans op overtraining en het te snel verslijten van een spier verkleind.

Rehabilitatie

Als je een blessure hebt, kunnen massagepistolen je helpen om jouw herstel te versnellen en je sneller te laten genezen door de bloedsomloop te verbeteren. Natuurlijk moet een massagepistool niet de enige of zelfs de belangrijkste behandeling zijn die je gebruikt om te herstellen, maar het kan zeker een belangrijke hulp zijn.

Helpt bij het tegengaan van spierspasmen

Door druk uit te oefenen op jouw spieren na een training, worden jouw spieren meer ontspannen en hebben ze minder kans om te spannen of stijf te worden.

Verbeteren van het bewegingsbereik

Na het gebruik van massagepistolen zul je merken dat jouw gewrichten soepeler zijn en een betere bloedcirculatie hebben, waardoor jouw bewegingsbereik wordt verbeterd.

Het breken van jouw littekenweefsel

Littekenweefsel helpt om beschadigde vezels in jouw lichaam te herstellen, maar heeft een andere elasticiteit dan andere spierweefsels in jouw lichaam. Het afbreken van dit littekenweefsel zal dus helpen bij het verlichten van de pijn.

Lees ook: Haal het meeste uit jouw bezoek aan het Vondelpark in Amsterdam