Top vijf voordelen van het huren van een Personal Trainer

Trainen kan intimiderend zijn. Het is normaal om doelen te hebben en onzeker te zijn hoe ze te bereiken, en het is volkomen normaal om soms niet gemotiveerd te zijn. Bij personal trainer Daadkracht kunnen ze je helpen je hindernissen te overwinnen en je naar nieuwe hoogten te brengen op je fitnesstraject. Hoewel personal trainers op het eerste gezicht intimiderend en duur lijken, is dat in werkelijkheid niet het geval. Er zijn trainers voor alle persoonlijkheden, fitnesstypes en budgetten, en de voordelen zijn onoverkomelijk.

Beschouw deze 5 voordelen van het inhuren van een personal trainer:

Persoonlijk plan

Een veel voorkomende misvatting is dat personal trainers veel energie in je gezicht hebben en je tot uitputting werken met zwaar tillen, wat ver van de waarheid is. Vertel je trainer wat je zoekt en samen kun je een plan op maat ontwikkelen. Dan kan je personal trainer realistische doelen stellen op basis van je capaciteiten en bijsturen waar nodig, bijvoorbeeld als een oude blessure een bepaalde oefening moeilijk maakt. Dit helpt je om effectief te blijven en tegelijkertijd je lichaam gezond te houden.

Uitdagend

Het is gemakkelijk om je te vervelen met je fitnessroutine. Misschien ben je wel platgelopen of zie je niet de resultaten die je wilt. Een personal trainer daagt je uit en brengt je naar het volgende niveau. Ze zullen oefeningen uitvoeren om je van dat plateau af te houden en nieuwe oefeningen introduceren om uw trainingen leuk en fris te houden. Bovendien is het altijd de moeite waard om te slagen als je wordt uitgedaagd.

Doelstellingen

Je personal trainer begint met kleine doelen die uiteindelijk leiden naar je einddoel en laat je precies zien hoe je daar komt. Het maken van een tijdschema dat je doelen in kaart brengt, zal je laten zien wat je onderweg kunt verwachten en je helpen om realistisch te zijn over je voortgang.

Verbeteringen

Verscheidene studies hebben aangetoond dat er betere krachtverbeteringen zijn met een begeleide opleiding dan zonder. Personal trainers coachen, duwen en motiveren je meer dan je zelf kunt.

Flexibiliteit

Het werken met een trainer geeft je de vrijheid om je eigen trainingsschema op te stellen. Of je nu ’s ochtends vroeg voor het werk, tijdens de lunchpauze of ’s avonds laat wilt trainen, je personal trainer kan je geruststellen. Het is echt niet anders dan het plannen van een andere afspraak.

Lees ook: De voordelen van het gebruik van vlakke verf op je plafond