Tips voor het beheer van een grote tuin met minimaal werk

Als je een stedelijke of voorstedelijke homesteader bent, moet je alles wat je kunt knijpen in een kleine tuinruimte. Het is een opwindende uitdaging om elk hoekje en gaatje te gebruiken, verticaal te denken, en om de opvolgingsbeplanting onder de knie te krijgen.

Voor de plattelandshuisbewoners is de uitdaging dat een grote tuin nog veeleisender kan zijn. Zelfs als je veel ruimte hebt, is het zelfs een goed idee om een kleine, intensief beheerde tuin te laten groeien voordat je een grote tuin probeert aan te pakken.

Als je dat eenmaal voor elkaar krijgt, kost het niet zo veel extra werk als je zou denken aan het vergroten van de omvang en het volume. Hier zijn een aantal dingen om rekening mee te houden bij het bostuin onderhouden.

De basis van het tuinieren beheren

Of jouw tuin nu groot of klein is, je zult de basis moeten beheren. De basics omvatten het volgende:

  • Een locatie die geschikt is voor tuinieren
  • Bescherming tegen ongedierte en indringers
  • Jaarlijks organisch materiaal toevoegen aan de tuin
  • Gebruik van organische meststof wanneer nodig
  • Onkruid effectief beheren of gebruiken
  • Planten water geven als dat nodig is
  • Het kiezen van planten die goed zijn aangepast aan de milieuomstandigheden en het bodemtype
  • Stimulering van bestuivers
  • Goede notities maken en leren uit de tuin

Ook al gelden deze tuinbeginselen voor zowel een grote als een kleine tuin, er zijn enkele belangrijke uitdagingen die je zult tegenkomen wanneer je ze toepast op een grote tuin.

Plannen voor een grotere tuin

Het is vrij eenvoudig om een locatie te vinden voor een kleine tuin. De meeste mensen kiezen gewoon een kleine vlakke plek in de zon en werken ermee. Ook al is het niet ideaal, het feit dat het klein is beperkt de hoeveelheid werk.

Als je groot bent, is het hebben van een ideale locatie veel belangrijker. Anders zou je al jouw tuinieren met water of met compost kunnen doen. Zelfs als je alleen maar lange afstanden loopt om te oogsten, kan dat in een grote tuin een grote hoeveelheid werk betekenen.

Jaarlijkse bodemverzorging

Als je jouw tuin eenmaal op zijn plaats heeft, is de volgende hindernis het in goede conditie houden van jouw grond. In een kleine tuin kan dit net zo eenvoudig zijn als het met de hand dragen van een paar zakjes commerciƫle compost. In een grote tuin zou dat je een fortuin kosten en je een slecht geweten geven over al die plastic zakken.

Lees ook: Voordelen van een massagepistool