Tips voor alle bestuurders in het verkeer

 

verkeer

Elke keer als je achter het stuur gaat, bedien je een zeer gevaarlijk stuk machine. Of u nu al een paar keer door heel Europa hebt gereden of net uw rijbewijs heeft, er is altijd ruimte voor verbetering als het gaat om het rijden. Hier zijn een paar tips voor elke bestuurder.

Volg een rijcursus die jou defensief leer rijden

Niet alleen kunnen online rijcursussen u geld besparen op uw autoverzekering of om je rijbewijs te halen, het zijn eigenlijk vrij goede opfriscursussen voor iedereen die al een tijdje rijdt en alles een beetje vergeten is. Weet u hoe ver het voertuig dat voor u staat op basis van uw snelheid moet worden gecontroleerd? Weet je hoe je moet reageren als iemand opeens langzaam begint te rijden? Waarschijnlijk weet je dit niet, maar maak je geen zorgen, Rijschool Rotterdam zal je hiermee helpen.

Goed parkeren

Parkeren is gemakkelijk als je het eenmaal onder de knie hebt, maar op krappe plekken of wanneer je nog niet eerder achteruit hebt gereden, helpt het om een paar trucjes te leren. Dit kan je gemakkelijk leren bij Rijschool Rotterdam. Zij zullen jou leren hoe je parkeert als een pro.

Rij wanneer je goed wakker bent

We kennen allemaal de gevaren van het rijden na het drinken, maar een ernstig slaapgebrek kan je ook net zo erg benadelen (sommige mensen hebben zelfs een slaaprit gemaakt!)- en een op de zes dodelijke ongevallen met een slaperige chauffeur, zo blijkt uit een studie in 2015. Elke keer dat uw mentale faciliteiten in gevaar kunnen komen – of het nu gaat om alcohol, slechte slaap, nieuwe medicijnen of zelfs een vreselijke verkoudheid – is het tijd om van de weg te blijven of een alternatief te vinden voor het rijden.

Leer samenvoegen

InefficiĆ«le samenvoeging van rijstroken veroorzaakt verkeer, woede en ongelukken. Sommige mensen zijn agressieve rijbaansnijders, terwijl anderen beleefd hun plaats in een rijbaan innemen lang voor een afslag. “De beste en meest efficiĆ«nte oplossing voor ons allemaal is om kalm te blijven en de rits te laten samensmelten, ieder op zijn beurt” verteld Rijschool Rotterdam.