Tip voor drone fotograven

Net buiten het bereik van de langste selfie stick en de laagsthangende helikopter, kunnen drones vastleggen wat geen enkele andere technologie normaal gesproken is toegestaan of kan vastleggen. Dat is vooral bevrijdend in een wereld waar dagelijks 350 miljoen foto’s naar Facebook worden geüpload. Hier zijn zeven tips om je te helpen je dronefotografie te laten opvallen in plaats van er op te dronen.

Probeer veilig te vliegen

Als je nog maar net begonnen bent met dronefotografie, dan is het belangrijkste wat je kunt doen, is leren hoe je je vaartuig effectief kunt besturen en deze website bezoeken dronefotograafnederland.nl. Met veel oefening kan de mechanica van je luchtsysteem een bijkomstigheid worden, zodat je je kunt concentreren op wat het belangrijkst is: het vastleggen van verbluffende beelden. Ik raad je aan om te beginnen met een trainer drone, een goedkope UAV waarmee je kunt leren vliegen voordat je investeert in een duurder stuk hardware. Zelfs als je al in het bezit bent van een geavanceerde camera drone, kunnen bedrijven als DJI en 3DR hun klanten hun vliegvaardigheden op virtuele vluchtsimulatoren aanscherpen.

Het veilig en legaal houden van uw dronevluchten is het andere deel van de “flying smart” vergelijking. Doe altijd uw onderzoek en due diligence om de lokale en federale wetten te kennen en na te leven. Voordat u naar de lucht gaat, is het ook verstandig om een snelle veiligheidscontrolelijst door te nemen en ervoor te zorgen dat uw vliegtuig in topconditie is.

neem een stap achteruit

Nu dat je er bent, is het belangrijk om de ligging van het land te bepalen. Het is ongelooflijk gemakkelijk om als drone-operator “tunnelvisie” te ontwikkelen, waarbij je zo gefixeerd raakt door een bepaald onderwerp of een bepaalde compositie dat je al het moois dat er achter of onder je UAV te zien is, negeert. Omcirkel uw onderwerp (handmatig of met een automatische vliegmodus) en noteer waar licht, compositie en achtergrond het beste samen lijken te komen. Bekijk deze locaties opnieuw en knutsel met afstand en hoogte om je frame verder te verbeteren.

Bereid je altijd voor

Zoek een locatie die overeenkomt met de levensduur van de batterij van uw drone. Begin vanuit een plaats van inspiratie, volg bijvoorbeeld luchtfotografen op Instagram (ik heb een vrij goede dronefoto-feed, als ik dat zelf zeg). Maak vervolgens een lijst van nabijgelegen locaties en regionale intrigepunten. Gebruik tools, zoals Google Maps, om de haalbaarheid van al je ideeën te onderzoeken. Als je daarheen zou gaan, denk dan eens na over wat de achtergrond van je beeld zou kunnen zijn en hoe het licht op verschillende tijdstippen van de dag met je onderwerp zou interageren.