Nadelen van een flexibel werkschema

Flexibiliteit in kantoortijden heeft zeker grote voordelen voor de medewerkers en hun productiviteit. Maar het heeft een goed managementteam nodig om de veranderingen te implementeren. Het kan desastreus zijn voor een bedrijf als de medewerkers niet in staat zijn om onderling te coƶrdineren of als het voor het bedrijf onmogelijk lijkt om interne vergaderingen in te plannen. Interne communicatie is erg belangrijk en mag niet worden belemmerd voor de tevredenheid van de werknemers. Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen.

Lees verder voor enkele minpunten die kunnen samenhangen met flexible werkschema’s.

Werken op afstand kan de efficiƫntie belemmeren

Als je op afstand werkt, kan het zijn dat je ineens merkt dat je heel weinig gedaan krijgt met dat recht om pauzes te nemen. Het vergt vaak meer focus en discipline om op afstand te werken dan om op kantoor te werken. Je zult je moeten instellen en vasthouden aan jouw eigen rigide structuur, of je loopt het risico jouw output te verliezen wanneer je meer Netflix-pauzes neemt of kostbare productieve uren doorbrengt met het uitvoeren van boodschappen en het doen van huishoudelijke zaken of in de keuken. Hierbij kan Keeping urenregistratie helpen om je werkuren bij te houden.

Het beperkt de interne communicatie

Flexibel werk laat werknemers ook toe om de hele dag te komen en te gaan. Het genereert andere situaties waarin de mobiele of e-mailmarkering begint plaats te vinden. Iemand bellen of door de hal gaan om te chatten in hun kantoor is niet altijd haalbaar. Het is belangrijk om de interactiestoringen die onvermijdelijk zijn, af te handelen, zodat er succesvol teamwork kan plaatsvinden.

Het plannen van vergaderingen wordt lastig

Als iedereen een andere agenda heeft, kan het moeilijk zijn om de beschikbaarheid van iedereen te achterhalen. Zo kan het zijn dat je niet in staat bent om negen uur ’s ochtends te vergaderen, omdat de drie leden van jouw team pas om 10 uur ’s ochtends arriveren.

Het kan conflicten veroorzaken

Veel werkgevers staan mogelijk alleen flexibel werk toe voor ouders en verzorgers, wat kan leiden tot een klacht van discriminatie en mogelijke rechtszaken. Sommige werknemers zouden het moeilijk kunnen hebben als ze hetzelfde flexibele werk vragen als hun collega’s. Om deze geschillen zo vaak mogelijk te voorkomen, is een goed beoordelingsvermogen absoluut noodzakelijk, vooral als sommige werknemers wel en andere niet worden geaccepteerd.

Lees ook: 2 belangrijke elementen van visual merchandising