Is koffie goed voor je?

Koffie is aantoonbaar vergelijkbaar met de smaak van onze partners: lang, donker en rijk. Vraag het echter aan een willekeurige koffieverslaafde en je zult bijna altijd horen dat hun voorkeur voor koffie de bovenhand haalt, elke keer weer. Koffie maakt ons zachtjes wakker, bevredigt onze smaak, en verwarmt ons hart net iets consequenter. Van de vele voordelen die java heeft, wordt het feit dat het niet terugpraat beschouwd als een van de meest favoriete. Dat gezegd zijnde, zijn er verschillende redenen waarom wij koffieverslaafden elke dag een beetje te veel, een beetje te vaak en een beetje meer slokjes nemen. Je kunt op Casa Barista Espresso Machines meer informatie vinden over koffie en verschillende koffie machines.

Hier zijn 3 redenen waarom koffie goed voor je is:

Koffie zit boordevol antioxidanten

Met drie runner-ups, waaronder koffie, groene thee, en cacao, koffie neemt het goud met antioxidant activiteit. Vóór verwerking bevatten koffiebonen ongeveer 1.000 antioxidanten en tijdens het brandproces komen daar nog meer bij.

Antioxidanten bestrijden ontstekingen, die een onderliggende oorzaak zijn van vele chronische aandoeningen, waaronder artritis, atherosclerose en vele vormen van kanker. Door vrije radicalen te neutraliseren, helpt jouw ochtendkoffie te voorkomen dat oxidatieve stress zich opbouwt en tot chronische ziekte leidt. Chlorogeenzuur staat bekend als een belangrijke antioxidant die bijna uitsluitend in koffie voorkomt en waarvan gedacht wordt dat het ook hart- en vaatziekten voorkomt.

Koffie helpt je hersenen goed te functioneren

Regelmatige koffieconsumptie zorgt niet alleen voor een tijdelijke geheugenboost, maar voorkomt waarschijnlijk ook cognitieve achteruitgang die gepaard gaat met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.

Van de vele theorieën die er zijn achter de reden waarom koffie cognitieve achteruitgang kan voorkomen, is één werkende theorie dat cafeïne de opbouw van bèta-amyloïde plaque voorkomt die kan bijdragen aan het ontstaan van Alzheimer.

Jouw lever en koffie zijn zielsverwanten

Koffie verlaagt niet alleen het risico op leverkanker, maar wordt ook in verband gebracht met een lagere incidentie van cirrose, met name alcoholische cirrose.

Volgens wetenschappers werd een omgekeerd evenredig verband ontdekt tussen koffieconsumptie en het bloedgehalte van leverenzymen. Normaal gesproken duiden hogere leverenzymen op ontsteking en beschadiging van de lever. Meer koffie leidde tot lagere enzymenwaarden.

Lees ook: Drie voordelen van hernieuwbare energie voor bedrijven