Hoe kies je comfortabele veiligheidsschoenen?

Hoe vaak heb je mensen niet horen zeggen dat ze uitgeput zijn omdat ze ‘de hele dag op de been’ zijn geweest? Onze arme voeten hebben het wel een beetje moeilijk in de loop van de gemiddelde dag, vooral voor iedereen die buiten of in een vak werkt.

Voor degenen die op het terrein of in een fysiek veeleisende omgeving werken, is het erg belangrijk om op je voeten te letten en comfortabel te blijven. Naast comfort is er echter ook de kwestie van veiligheid.

In sommige beroepen, met name die waarbij gewerkt wordt met zware machines, elektrisch gereedschap en snijapparatuur, zijn veiligheidslaarzen wettelijk verplicht. Stalen, gelegeerde en niet-metalen laarzen met neuzen zijn zware veiligheidsopties om tenen en voeten veilig te houden.

Maar omdat veiligheidslaarzen vaak gemaakt zijn van stevige materialen, zijn ze niet altijd de meest vergevingsgezinde keuze voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in termen van comfort. Dus om je te helpen het beste in bescherming te krijgen zonder aan comfort in te boeten, volgen hier een paar tips die je kunt volgen om de perfecte veiligheidslaarzen voor jou te vinden.

Kies een maatje groter

Als je je afvraagt welke maat werkschoenen je moet kopen, ga dan voor laarzen die ongeveer een halve maat te groot zijn. Dit creƫert niet alleen een beetje ruimte voor je voeten om na een dag hard werken op te zwellen en te ademen, maar het biedt ook ruimte voor extra isolatielagen in koudere tijden van het jaar. Bekijk hier de werkschoenen voor heren.

Als je nieuwe werkschoenen uitprobeert, neem dan dikke sokken om ervoor te zorgen dat je een gevoel krijgt voor grotere maten. Wanneer je een maatje te klein neemt zul je al snel de consequenties voelen.

Kwaliteitssokken

Je beseft misschien niet hoeveel verschil een paar kwaliteitssokken maken, maar ze zijn erg belangrijk. Het is de moeite waard om net dat beetje extra te besteden aan goede kwaliteit werksokken. Zwaardere sokken zorgen voor extra comfort en gaan ook veel langer mee. Gespecialiseerde wandelsokken drogen ook snel en houden de voeten droog en vrij van zweet in de zomer.

Gerelateerd: Waar moet je op letten bij het kopen van overhemden?