Haal het meeste uit jouw bezoek aan het Vondelpark in Amsterdam

Het Vondelpark in Amsterdam is een openbaar stadspark in het Oude Zuiden. Het werd in 1865 geopend als Nieuwe Park en werd omgedoopt tot Vondelpark ter ere van de 17de-eeuwse dramaturg Joost van den Vondel.

Het Vondelpark is geliefd bij Amsterdammers en bezoekers en bevat een overvloed aan cafés en restaurants, maar ook binnen- en buitenactiviteiten, waardoor het park in elke periode van het jaar aangenaam is.

Mocht je langer je tijd willen spenderen dan kun je ook kijken voor een hotel bij het Vondelpark om daar een nachtje te verblijven.

Voor wie niet bekend is met het park, kan de keuze voor wat te zien en te doen overweldigend zijn, dus hier is een uitgebreide bezoekersgids voor het Vondelpark.

Dingen om te doen

Hieronder staan enkele van de meest populaire activiteiten en voorstellingen in het park zijn open voor het publiek, gratis, of hebben een nominale vergoeding.

EYE Vondelpark

De parkzijde van het populaire filminstituut. EYE vertoond dagelijks films uit binnen- en buitenland; showtimes zijn te vinden op de website van EYE Vondelpark.

Vondeltuin

De sportievelingen kunnen bij de Vondeltuin, gelegen op het zuidelijkste terras van het Vondelpark, in-line skates en beschermingsmiddelen huren. Na het verbranden van wat calorieën kun je  ook nog eens een ongedwongen maaltijd op de ijsbaan nuttigen.

Hollandsche Manege

Paardenliefhebbers, mis deze spin-off van de beroemde Spaanse Rijschool in Wenen niet, waar u een kijkje kunt nemen bij de paarden en hun trainers van het café boven.

Orgelpark

Een voormalige kerk, die is omgevormd tot een klassieke en jazzconcertplaats, deze unieke locatie mag u niet missen. Zie hun website voor een concertagenda en ticketinformatie.

Openluchttheater

Amsterdammers komen elke vrijdag, zaterdag en zondag in de zomer in drommen uit voor de gratis openluchttheatervoorstellingen.

Voor kinderen

Het Vondelpark is een waar kinderparadijs, waar bezoekers zich zelden ver van de dichtstbijzijnde zandbak bevinden. Hier zijn enkele bijzondere kindgerichte attracties in het park:

Kinderkookkafé

Het Kinderkookkafé is een fenomeen geworden met een eenvoudig maar uniek uitgangspunt: kinderen scherpen hun vaardigheden aan in de keuken (onder begeleiding natuurlijk!) terwijl de ouders zich kunnen uitleven.

Klein Melkhuis

Kom binnen voor een hapje in het Groot Melkhuiscafé. Het café heeft een fantastisch kindermenu en een fantastisch kinderpark, het Klein Melkhuis, om de kleintjes te vermaken.

Lees ook: De ongelooflijke gezondheidsvoordelen van het dragen van gouden sieraden