Een gids voor het verkennen van de adembenemende natuur van Nationaal Park De Hoge Veluwe

Hoe meer ik van Nederland zie, hoe meer ik onder de indruk ben van de afwisseling die net buiten Amsterdam wacht. Ik hoop dat je klaar bent om de schoonheid van Nederland te ontdekken, ver weg van het lawaai van de grote stad. Want vandaag neem ik je mee op mijn reis door een van de bekendste nationale parken van Nederland.

Of het nu gaat om het spotten van majestueuze herten of fietsen door het schijnbaar eindeloze bos, de Hoge Veluwe biedt het allemaal. Kunst mengen met de natuur in het Kröller-Müller Museum en genieten van de schoonheid van de heidevelden maken Nationaal Park De Hoge Veluwe de perfecte uitvalsbasis voor natuur- en cultuurliefhebbers. Ik ben zelf pas een keer in het park geweest maar zie mezelf weer terugkomen. Laten we zeggen, daar kijk ik naar uit!

TIP: Mocht je je uitje willen verlengen met een dagje of twee meer, dan raad ik het je aan om in de bungalowparken Veluwe te verblijven.

Alles wat je moet weten over Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt in de provincie Gelderland. De reis vanuit Amsterdam duurt iets meer dan een uur. De uitgestrekte parkgebieden hebben drie bezoekersingangen: Otterlo, Hoenderloo of Schaarsbergen.

Eenmaal in het park zie je een grote verscheidenheid aan landschappen en vrij rondlopende dieren. Het wild in het park bestaat uit vossen, wilde zwijnen, herten, dassen en moeflons. Psst, voor degenen onder ons die net zo dom zijn als ik, zijn dat geweldige wilde schapen. Zolang je goed oplet, zul je veel wilde dieren zien.

Terwijl de paden in het park zich door het gebied versmelten en slingeren, zie je het bos plaats maken voor zandduinen, die uitglijden in prachtige heidevelden die, naar mijn mening, het hoogtepunt van het bezoek zijn.

Naast de uitgestrekte natuurgebieden moet je zeker een bezoek brengen aan het Kroller-Muller Museum met de op een na grootste collectie Van Gogh ter wereld, na het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het museum is niet te missen voor de kunstkenners dankzij de kunstwerken van Piet Mondriaan, Pablo Picasso, Odilon Redon en Claude Monet. Op het museumterrein bevindt zich een prachtige beeldentuin, vol met interactieve kunstwerken. Op klassieke Nederlandse wijze is het museum slechts tot 17:00 uur geopend, dus ik raad je aan je bezoek van tevoren te plannen.

Lees ook: Voordelen van het inhuren van een bedrijfsevenement planner