Duiken in de Egyptische duikersparadijs

Lekker in de zomer Duiken Egypte? Zet dat maar snel op je bucketlist. De Egyptische riffen wemelen van het leven; felle koralen en wolken van vissen verblinden met een caleidoscoop van kleur. Met heerlijk rustige en heldere omstandigheden bieden Egyptische riffen ideale omstandigheden voor nieuwe duikers, liefhebbers van het zeeleven, wrakduikers of iedereen die gewoon geïnteresseerd is in het verkennen van lichtgevulde rifsystemen. Door het uitstekende zicht en de gemakkelijke toegang tot overmatige dieptes is het een aantrekkelijke locatie voor technische duiken en training.

Er zijn sites die wel ervaring hebben met sommige stromingen, dus op sommige locaties gebruiken operators wel degelijk drijfduikprotocollen – geweldig als u op zoek bent naar iets buitengewoons! Egypte biedt de volledige gambit van duikmogelijkheden; wrakken, muren, drijfveren, torens, pieken, kantduiken, dagboten en liveaboards.

Veel van de duikbestemmingen bieden toegang tot beroemde Egyptische historische plaatsen, maar het is ook gemakkelijk om een vakantie te regelen, verdeeld over een paar locaties, zodat je een verscheidenheid aan duikplaatsen en wat cultuur kunt ervaren.

De beste duik sites in Egypte

The Blue Hole, Dahab – Met een diepte van 130 meter is dit een van de beroemdste duiklocaties ter wereld. Hoewel er voor duikers genoeg te beleven valt binnen de recreatieve grenzen, maken goed gekwalificeerde tec-duikers optimaal gebruik van de duikstek door “de boog” op 56 meter hoogte naar de rifmuur buiten te doorkruisen. Dit is ook een geliefde plek bij freedivers.

Giftun Island, Hurghada – Dit zeereservaat heeft een groot aantal duiklocaties die gekenmerkt worden door steile drop offs, prachtige koraalriffen en de mogelijkheid van ontmoetingen met barracuda’s, tonijn en nog grotere pelagische soorten. Dat is als je je ogen kunt losrukken van de gorgonen en het zeeleven dat de grotten en richels bevolkt. De vaak sterke stromingen zijn een ideale setting voor driftduiken. De bescherming van het mariene reservaat is hier echt de moeite waard met een overvloed aan zeeleven en geweldig duiken.

Seven Pillars, Safaga – In Soma Bay, zeven koraalpilaren die bijna opstijgen naar de oppervlakte van ongeveer 14 meter diepte. Veel rifvissen, waaronder Napoleon lipvissen, kogelvissen en koraalduivels, noemen het gebied thuis. Het is ook een bekende nachtduikplek.

Lees ook: Waar moet je op letten bij het kopen van overhemden?