Drie voordelen van hernieuwbare energie voor bedrijven

Bedrijven zijn begrijpelijkerwijs de grootste verbruiker van energie aangezien het een onvermijdelijke noodzaak is. Maar hoe die elektriciteit wordt opgewekt, biedt Nederlandse bedrijven verschillende opties. Tegenwoordig zijn er meer technologieën voor hernieuwbare energie beschikbaar, die allerlei voordelen hebben voor elk soort bedrijf, zowel groot als klein.

Deze hernieuwbare-energietechnologieën worden steeds belangrijker naarmate we evolueren naar een duurzamere samenleving. Vooral bedrijven die veel energie verbruiken, kunnen het land helpen om de doelstelling van de regering te halen om tegen 2020 30% van de elektriciteitsvoorziening van het land uit hernieuwbare bronnen te halen.

Het is ook begrijpelijk dat de overstap naar hernieuwbare energie vragen oproept voor bedrijven, die zich bewust moeten zijn van hun winstmarge, dus het is de moeite waard om te onderzoeken hoe de overstap precies gunstig kan zijn voor het eindresultaat. Voor meer vragen over energie kun je terecht bij klantenservice greenchoice. Hier zijn drie redenen waarom overstappen op hernieuwbare energie zakelijk gezien een goede zaak is.

De opbrengsten zijn groter dan de investering

Overschakelen op een hernieuwbare energiebron is niet meer zo duur als vroeger; de wereldwijde vraag naar hernieuwbare technologieën heeft de kosten omlaag gebracht. Eenmaal geïnstalleerd, zullen de opbrengsten de oorspronkelijke investering snel rechtvaardigen. Hoewel er tal van milieuvriendelijke redenen zijn om over te schakelen, is het een feit dat hernieuwbare energie goed is voor het bedrijfsresultaat.

Veel van ’s werelds grootste bedrijven hebben zich er al toe verbonden over te schakelen op 100% hernieuwbare energie, waaronder Google, Unilever en BMW. Maar het is niet alleen voor grote bedrijven, ook kleinere bedrijven kunnen de financiële vruchten plukken.

Verminder de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf

Overschakelen op hernieuwbare energie zal niet alleen leiden tot een verlaging van de energierekening van jouw bedrijf, maar ook tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf. De hernieuwbare energie die door het bedrijf wordt gebruikt, kan worden gecompenseerd met de CO2-doelstellingen van het bedrijf.

Nu alle bedrijven de verantwoordelijkheid hebben om hun koolstofvoetafdruk te verkleinen, is overschakelen op hernieuwbare energiesystemen een van de snelste en gemakkelijkste manieren om dit te bereiken.

Er is winstpotentieel uit hernieuwbare energie

Het is voor veel bedrijven mogelijk om winst te maken met de energie die ze opwekken met hun hernieuwbare energiesystemen. Bedrijven kunnen ongebruikte energie terugverkopen aan het net, wat een kans biedt om hun hernieuwbare energieproductie om te zetten in extra winst.

Het beroemde merk IKEA is een goed voorbeeld: het bedrijf gebruikt zonnepanelen op de daken van zijn winkels en eigen windmolenparken om een groot deel van zijn energieverbruik te dekken. De overtollige energie die niet door het bedrijf wordt gebruikt, wordt vervolgens doorverkocht.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van elektrische vloerverwarming?