Dit zijn de stappen om goed geld te kunnen besparen

Alle kosten bekijken

Uw eerste opdracht is om precies te weten te komen hoeveel u per maand uitgeeft. Doe dit door uw bankafschriften, ontvangstbewijzen en financiële dossiers te raadplegen. Omdat sommige uitgaven intermitterend zijn, zoals verzekeringsuitkeringen, krijgt u het meest nauwkeurige financiële beeld als u een gemiddelde van zes maanden tot een jaar berekent. Tel alles wat je de laatste zes tot twaalf maanden hebt uitgegeven bij elkaar op en deel het vervolgens door het aantal maanden, wat je gemiddelde maandelijkse uitgaven oplevert.

Gebruik kortingscodes

Gebruik kortingscodes en streef ernaar om het meeste aan uw budget te houden, en u zult zeker uw financiële doelstellingen bereiken. Als je bijvoorbeeld een VPN wilt aanschaffen moet je eerst kijken of het wel in je budget past, daarna zoek je naar kortingscodes zoals GooseVPN kortingscode. Af en toe je budget doorbreken is OK, mits je zo snel mogelijk weer op de goede weg bent.

Bepaal je maandelijkse inkomsten

Als je eenmaal hebt uitgezocht hoeveel geld je nodig hebt om elke maand financieel overeind te blijven, is het tijd om je werkelijke inkomen te bepalen. Naast uw reguliere salaris, een nauwkeurig beeld te krijgen door het toevoegen van extra middelen die je weg komen het hele jaar door, zoals contant geld geschenken, verkoop van artikelen online of via de verkoop van de garage, en vergeet niet andere bronnen van inkomsten zoals alimentatie, kinderbijslag, rente, dividenden en huurinkomsten.

Stel doelen

Om realistische besparings- en schuldaflossing doelstellingen te bepalen, moet u uitzoeken of u een budget-tekort of -overschot heeft. Doe dit door uw maandelijkse uitgaven af te trekken van uw inkomsten. Als u bepaalt dat u meer geld verdient dan u uitgeeft, gefeliciteerd. Dit bedrag kan worden gebruikt voor besparingen en om schulden af te lossen.

LEES: Alle informatie om jouw opleiding of studie te kiezen

Maar als u vaststelt dat u meer uitgeeft dan u verdient, is het tijd om te bezuinigen, zodat u iets te sparen heeft en niet verder in de schulden raakt. De beste manier om erachter te komen waar u kunt bezuinigen op uw uitgaven is om uw uitgaven te volgen en elke uitgave voor een maand te registreren. Schijnbaar onbeduidende zaken zoals een kopje koffie tellen na verloop van tijd niet meer op. Bijvoorbeeld, zelfs als u slechts 5 euro per week aan snacks uitgeeft, komt dat neer op 260 euro per jaar, wat niet onbelangrijk is.

Zodra je een duidelijk beeld hebt van waar al je geld heen gaat, moet je bezuinigen. Bezuinig genoeg, zodat u 10 tot 20 procent van uw inkomen over hebt om elke maand toe te voegen aan uw spaarrekening. Als u niet in staat bent om voldoende te bezuinigen op uw budget, overweeg dan manieren om uw inkomen te verhogen.

Uitgaven registreren

De beste manier om bovenop uw budget te blijven is om al uw uitgaven en inkomsten te registreren. Als u uitgaven moet invoeren, zult u twee keer nadenken voordat u gaat splitsen, en het is vooral bevredigend en motiverend om te registreren wanneer u een besparingsdoel hebt bereikt.