Dit moet u controleren voordat u een woning koopt

Wanneer u op zoek bent naar een huis, houd er dan rekening mee dat het pand misschien niet zo goed is als het op het eerste gezicht lijkt. “Er zijn veel voorkomende fouten die u kunt voorkomen bij het kopen van uw huis door verder te kijken dan alleen het decor” verteld Makelaar Immo uit Almere. In dit artikel gaan we een paar belangrijke dingen bespreken die u moet controleren voordat u een woning koopt.

Gebreken binnen de woning

Controleer binnen de woning op problemen die duur kunnen zijn om op te lossen, zoals:
– Vochtigheid
– Schimmel
– Defecte goten
– Ontbrekende dakpannen
– Zwakke toiletspoeling
– Verrotte raamkozijnen.

Er kunnen reparatie rekeningen en verborgen problemen zijn wat kan bijdragen aan hogere kosten en extra inspanningen na uw verhuizing zoals:
– Vochtigheid en schimmel
– Lawaaierige buren
– Defecten

Een deskundige erbij halen

Een bouwer zal u een idee geven hoeveel het u zal kosten om eventuele problemen op te lossen. U kunt dit dan gebruiken als onderhandelingsmiddel om de verkoper te vragen de prijs te verlagen. Wees niet bang om te vragen hoe oud de bedrading en het dak zijn of wanneer de ketel is gemonteerd en wanneer eventuele renovaties zijn uitgevoerd.

Bekijk de omgeving buiten het pand:
– Kijk naar de staat van de nabijgelegen straten, pubs en winkels om een indruk te krijgen van de omgeving.
– Schimmel – vraag de verkopers of er ooit schimmelproblemen waren. Dit is een hardnekkige probleem om weg te krijgen.
– Bezoek op verschillende tijdstippen van de dag – uw straat is misschien heel rustig in het midden van de dag maar luidruchtig en druk tijdens de spitsuren.
– Zijn er in de buurt grote bomen die in de buurt groeien en die mogelijk verzakkingen kunnen veroorzaken?
– Parkeervergunningen – heeft u een vergunning nodig om daar te parkeren? Is het moeilijk om een parkeerplaats te vinden als u niet over een parkeerterrein of een garage beschikt?
– Overstroming – ligt het terrein in een overstromingsgebied? Een bouwverzekering voor eerder ondergelopen woningen is duur en kan moeilijk te vinden zijn. Als u geen verzekering kunt afsluiten, dan krijgt u geen hypotheek.
– Lawaaierige buren – vraag de verkopers of er problemen zijn geweest met de buren. Als je een flat bekijkt, zoek dan uit of de buren boven je een houten vloer hebben, of wat voor mogelijke geluidsoverlast er kan zijn.