Dingen om naar uit te kijken in Vietnam…

Nog niet zo lang geleden werd Vietnam verwoest door de oorlog. Hoewel er tal van monumenten en musea gewijd zijn aan deze donkere tijd in de geschiedenis van het land, kijken de meeste Vietnamezen naar de toekomst en niet naar het verleden. Dit is een van de snelst groeiende landen ter wereld, waarbij het toerisme een grote rol speelt in de groei van de Vietnamese economie.

Er zijn zoveel dingen te doen in Vietnam dat je gemakkelijk je toeristenvisum kunt maximaliseren en nauwelijks de oppervlakte kunt krabben.

Als je van plan bent een Vietnam rondreis te maken en nog steeds niet zeker weet wat je moet doen in Vietnam, lees dan verder om te zien wat er in dit opwindende land te koop is.

Ontdek Hoi An

Een van de meest populaire plaatsen om te bezoeken in Vietnam is de oude stad Hoi An. De stad was ooit een belangrijke handelshaven tijdens het Champa Koninkrijk tussen de 15e en 19e eeuw. Het is zeer goed bewaard gebleven en toont een verscheidenheid aan invloeden, van de beroemde Japanse Overdekte Brug tot de vele Chinese tempels.

Om de vele bezienswaardigheden van Hoi An te kunnen bezichtigen, moet je een van de sightseeing tickets kopen. Met dit ticket kun je vijf verschillende bezienswaardigheden in de stad bezoeken. Je kunt kiezen tussen musea, pagodes, traditionele huizen en meer. Het kost ongeveer $5 en gaat naar het behoud van deze oude stad. Het is een kleine prijs om te helpen met het onderhoud van deze gebouwen.

De kaartjes zijn technisch gezien slechts 24 uur geldig, maar dit wordt niet echt afgedwongen. Als je een paar plaatsen op je eerste dag in de stad bezoekt en dan de volgende dag nog een paar meer, ben je in orde. Als je meer dan vijf plaatsen wilt bezoeken, moet je nog een kaartje kopen.

Terwijl je in de stad bent, raad ik je ten zeerste aan om mee te doen aan de Hoi An free tour. Eigenlijk moet je een paar dollar uitgeven om een fiets te huren en de veerboot te nemen, maar dat is het. Deze rondleidingen worden verzorgd door lokale universiteitsstudenten die ofwel Engels ofwel toerisme studeren en geen winstoogmerk hebben.

Tijdens de tour ga je met de veerboot naar een dorp en breng je de dag door met fietsen om te zien hoe de lokale bevolking leeft. Onderweg zie je mensen die boten bouwen, stromatten maken of rijstpapier produceren. Het is een leuke manier om mensen te ontmoeten en te zien hoe het leven op het platteland van Vietnam is.

Ga naar het strand

In een land dat vrij warm en vochtig kan zijn, wil je soms gewoon naar het strand om te relaxen! Gelukkig heb je genoeg keuzes om op het strand te gaan liggen als je Vietnam bezoekt.

Eigenlijk hoef je niet ver van Hoi An te reizen om een strand te vinden om te relaxen. Er zijn een paar stranden op korte rijafstand van de stad, waaronder het prachtige Da Nang strand. Dit is een populaire plek voor zonaanbidders en er zijn ook veel watersporten te beoefenen.

Verder naar het zuiden is Nha Trang een van de top strandbestemmingen in Vietnam. Deze kuststad heeft een aantal mooie witte zandstranden, uitstekende duikmogelijkheden en een wild nachtleven.

Als je een eiland wilt ontvluchten, ga dan naar Phu Quoc. Ooit een eenvoudig vissersdorpje, maar nu is dit eiland een bloeiende reisbestemming. Het ligt eigenlijk dichter bij de kust van Cambodja, maar is alleen toegankelijk vanuit Vietnam. Hier vind je Star Beach, dat misschien wel het mooiste strand van het land is.

Er zijn zo veel uitstekende stranden in het hele land dat je zeker kunt krijgen wat zon & zand op je lijst van dingen om te doen in Vietnam.

Lees ook: Dingen die je moet weten voordat je een vloer egaliseert