De voordelen van een laptop op een werkplek

Iedereen weet dat laptops het eerste voorbeeld zijn van een draagbaar apparaat dat nog in staat was om werk te doen. Vroeger waren het onhandige en zware apparaten, maar in het bedrijfsleven hebben ze hun waarde bewezen.

Terwijl iedereen houdt van de kracht van een desktop (en het feit dat deze moeilijk te verplaatsen is), beginnen laptops een groot deel van het werkstation van een werknemer te worden, waarbij ze in sommige gevallen de desktopcomputer volledig vervangen.

Bekijk hier de beste laptop aanbieding van 2020 en bestel nog voor het nieuwe jaar een nieuwe laptop als cadeau aan jezelf of vrienden/familie.

Lees hieronder enkele voordelen van een laptop in een werkstation.

Laptops staan werk overal toe

Soms werken jouw medewerkers buiten het kantoor, en dat kun je niet voorkomen. Het kan zelfs nodig zijn dat medewerkers hun werk meenemen voor evenementen zoals een presentatie.

Desktops zijn niet gebouwd als draagbare apparaten. Het is mogelijk om ze mee te nemen naar specifieke locaties, maar door de hoeveelheid gewicht en draden die je moet aansluiten is het waarschijnlijk dat je ze niet te ver van het kantoor zult meenemen. Je zou jouw desktop waarschijnlijk in een voertuig moeten vervoeren, of per vracht als je internationaal moet gaan.

Een laptop daarentegen kan gemakkelijk worden verpakt in een draagtas die gemakkelijk in jouw eigen tas of op de achterbank van jouw auto past. Hij is licht genoeg om mee te reizen in het vliegtuig, wat betekent dat internationale werkmogelijkheden (mochten die zich voordoen) makkelijker en beter zijn om mee te werken.

In sommige gevallen heb je medewerkers die buiten kantoor willen werken, of ze nu op zakenreis zijn of dat ze denken dat werken op afstand hun eigen stijl is.

Dit is moeilijk met een desktop, omdat veel mensen niet bereid zijn om zo’n zwaar apparaat over lange afstanden mee te nemen. Maar een laptop is makkelijker mee te nemen en je zou dezelfde netwerkverbindingen hebben als een desktop.

Omdat er over de hele wereld zaken worden gedaan, wordt draagbaarheid een grote factor in het werkstation, of jouw activiteiten nu lokaal, nationaal of zelfs internationaal zijn.

Laptops zijn eenvoudiger in te stellen

Niet iedereen in jouw bedrijf zal goed zijn met technologie. Misschien heb je ook geen technologische afdeling die je kunt inschakelen om een nieuwe computer in te zetten.

Desktops hebben vaak veel montagetijd en kunnen veel ruimte in beslag nemen. Dit is niet altijd praktisch als jouw kantoor klein is, of als je iemand met haast moet opzetten.

Een laptop is eenvoudig en snel op te zetten, zolang je hem maar aan kunt zetten, en je kunt jouw medewerkers zonder veel gedoe aan de slag krijgen.

Als je elke werknemer dezelfde laptop aanschaft, hoef je ook minder vaak nieuwe werknemers op te leiden voor alle speciale functies en functies die gepaard kunnen gaan met het aanschaffen van een eigen laptop. Zeker, je gaat basisfuncties en software-installaties hebben, maar met iedereen die dezelfde laptop gebruikt, is het makkelijker om mensen te trainen, omdat iedereen hetzelfde apparaat gebruikt.

Je zou kunnen stellen dat het net zo goed zou werken om iedereen dezelfde desktop te kopen, maar de installatietijd zal betekenen dat je er langer over doet om een medewerker aan de slag te krijgen dan wanneer je alleen maar met een laptop zou werken.

Het is erg belangrijk om iemand te laten wennen en klaar te maken om te werken, vooral als het de eerste dag van die werknemer is. Maak het niet verwarrender dan het moet zijn.

Lees ook: 4 Voordelen van een echtscheiding die je niet hebt overwogen