De top 5 gezondheidsvoordelen van Escape Rooms

Ten eerste ga ik met u praten over een nieuwe rage die bekend staat als ontsnappingskamers en hoe ze u direct kunnen BEGUNSTIGEN. In essentie zijn ontsnappingskamers meeslepende ervaringen die aanzetten tot teamwork, het oplossen van puzzels en het vinden van aanwijzingen om een doel te bereiken.

Het zijn educatieve, cognitieve en leerzame ervaringen; Escape Room Utrecht biedt een spelervaring als geen ander. Ze bieden spelers educatieve verrijkende scenario’s, die je een tevreden, gelukkig en intelligent gevoel geven.

De top 5 gezondheidsvoordelen van Escape Rooms

Ondersteunt de ontwikkeling van de brutomotorische vaardigheden

Niet te verwarren met Fijne Motorische Vaardigheden, Gross Motor Skills gaat over grote bewegingen zoals lopen, springen en rennen. Maar, oefening maakt beter (niet perfect) met fysieke bewegingen. Activiteiten zoals vluchtkamers kunnen ons inderdaad uit onze comfortzone halen en onze grove motoriek verfijnen door snelle en grote fysieke bewegingen.

Geeft ons onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging

Ons netjes lenen om te oefenen. Er wordt ons allemaal verteld dat we deze oefening moeten doen, maar wie wil er nu echt elke dag gaan joggen of 500 burpees doen? Als oefening leuk is, zul je het meer willen doen. De 1 uur durende oefening tijdens uw ervaring in de Maya-tempel kan een perfecte manier zijn om uw hersenen, hart en spieren te trainen. Deze training gebeurt door een mix van reactie-, burst- en duurtraining in het spel.

Verhoogt onze geheugencapaciteit en vermogen

Naarmate we ouder worden, weten we allemaal dat ons geheugen soms op de proef wordt gesteld. Puzzels en uitdagingen kunnen een geweldige manier zijn om uw geheugen terug te halen en te behouden, door interactie met de code, het symbool of de taal. In sommige ontsnappingskamers moet je je energie richten op het bewaren van informatie en deze later in het spel weer oproepen. Deze praktijk kan onze geheugencapaciteit en levensduur enorm vergroten, waardoor we iets krachtigs en nuttigs in ons dagelijks leven kunnen meenemen.

Oefent onze cognitieve processen

Een mooie terminologie voor het verwerven van nieuwe kennis. Als we ons bijvoorbeeld in het onbekende van een tempel of een wetenschapslaboratorium wagen, worden we tijdelijk uit de echte wereld gehaald. We bevinden ons plotseling in een situatie waarin we worden aangespoord om nieuwe kennis op te doen, van deze alternatieve wereld, en deze op unieke en interessante manieren toe te passen. Dit helpt ons om kritisch na te denken over de nieuwe kennis en deze lateraal toe te passen om onze doelen te bereiken. Wanneer we de uitdaging overwinnen, krijgen we een plotselinge boost in ons vermogen om nieuwe kennis op te nemen en toe te passen.

Verhoogt ons niveau van geluk en tevredenheid

We krijgen ook veel plezier en voldoening van het voltooien van uitdagingen met deze nieuwe informatie die we zojuist hebben verkregen. Naarmate de adrenaline in de vluchtkamer toeneemt, voelt het als een ware prestatie als we het afmaken. De kameraadschap van het team en het gevoel van prestatie komen ineens in je hoofd op.

Lees ook: Liefdadigheidsinstellingen: Voordelen van geven aan bedrijven