De nadelen van werken voor de overheid

Wat je ook wilt doen, de kans is groot dat je het voor de overheid kunt doen. Je hoeft alleen maar te zorgen dat je bereid bent om de negatieve aspecten te accepteren in ruil voor de positieve.

Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse belastingdienst: belastingtelefoonbellen.nl/

Lees verder voor enkele nadelen van het werken voor de overheid.

Het verschil maken is een marathon, geen sprint.

Het creëren van duurzame verandering kost tijd. Hoewel er misschien geen betere plek is om aan ons land en de wereld terug te geven dan via de overheid, zie je misschien niet direct het resultaat van je werk.

Er bestaan wel degelijk regels en voorschriften

Stereotypen schilderen onze overheid af als vol bureaucratie, inefficiëntie en verspilling. Stereotypen hebben een kern van waarheid in zich, maar zijn meestal overblazen. Onze overheid is enorm groot en het complexe systeem van regels en procedures voor het runnen van agentschappen, werknemers en programma’s kan frustrerend zijn. Maar die beperkingen besparen de agentschappen ook de mogelijkheid om niet overhaast of overhaast te handelen wanneer er belastinggeld op het spel staat.

Het rekruteringsproces

Vaak aangehaald als de grootste afslag voor would-be federale werknemers, duurt het federale overheidsaannameproces langer dan in welke andere sector dan ook. Er is echter een gezamenlijke inspanning van de regering aan de gang om het kapotte proces te repareren.

Je wordt niet rijk als je bij de overheid werkt.

Hoewel veel overheidssalarissen vergelijkbaar zijn met die in de particuliere sector, is er een loonplafond voor een reeks van federale functies, waardoor federale werknemers lagere salarissen hebben dan ze in de particuliere sector zouden kunnen krijgen. Veel van de hoogste professionele banen van de overheid betalen jaarlijkse salarissen die variëren van 100.000,- tot 150.000,-.

Draaideur van het leiderschap

Het werk van de overheid is niet inherent politiek, maar het wordt wel beïnvloed door de politiek. Er is bijvoorbeeld altijd een draaideur van politieke aangestelden op de hoogste niveaus, waarvan de meeste hun eigen prioriteiten hebben.

Lees ook: 3 Voordelen van het gebruik van zonne-energie