Curiculum

 

Curriculum

Fien van der Vliet-de Brueijs

 

Fien van der Vliet-de Brueijs ontving haar tekenopleiding in Amsterdam, Rijksnormaalschool, afdeling opleiding tekenleraren, en volgde daarna veel privé-lessen. Ze was al jong als tekenares in het bedrijfsleven werkzaam.

Naast aquarellen en (pen-) tekeningen, in de natuur vervaardigd, heeft zij zich bekwaamd in het portrettekenen en grafische technieken, waarbij zij experimenteerde met o.a. aquatinten, blinddrukken en kleurenetsen.

Tijdens toneel- opera- en balletpremières, maakte zij tekeningen, die bij de recensies, in diverse dagbladen werden geplaatst.

Ook was zij op virtuoze wijze illustratief bezig; zij verluchtte een aantal boeken en ander drukwerk. In de loop van de jaren heeft deze veelzijdige kunstenares veelvuldig geëxposeerd in groepsverband en alleen, op diverse plaatsen in ons land.

Zij exposeerde in:

. Stedelijk Museum – Amsterdam
. Gemeentelijk Museum – Alkmaar
. Lakenhal – Leiden
. Elsevier – Amsterdam
. Delta Lloyd – Amsterdam
. ABN – AMRO – Bloemendaal en Overveen
. Overbos – Heemstede
. Concertgebouw – Haarlem
. Stadhuis – Bloemendaal
. Doopsgezinde Kerk – Haarlem
. Waalse kerk – Haarlem
. A.O.C. – Leeuwarden
. Theater Instituut Nederland – Amsterdam

Meestal werkt zij in de vrije natuur. Aquarellen en pentekeningen  worden direct aan het tekenpapier toevertrouwd. De reisschetsen in Oost-Indische inkt dienen als inspiratie voor het maken van etsen, ook in kleurendruk.
Bekijk haar werkoverzicht onder de link webgallery.

Haar hobby’s zijn keramiek en viool spelen.

Fien de Brueijs
Zuidhorn
Provincie Groningen