Beste dingen om te doen in Venetië (Italië)

Venetië is een stad van immense schoonheid en historische betekenis, maar het is ook uniek en niet zoals elke andere stad in Italië. Als hoofdstad van de regio Veneto in Noord-Italië ligt Venetië eigenlijk op 117 kleine eilanden die met elkaar verbonden zijn door een reeks bruggen en gescheiden zijn door een netwerk van kanalen. Met ongeveer 250.000 inwoners is Venetië niet een van de grootste steden van Veneto, maar wel een van de meest bezochte toeristische bestemmingen van het land.

Laten we de beste dingen in Venetie verkennen:

Canale Grande

Venetië heeft letterlijk honderden kanalen die de verschillende eilanden van de stad met elkaar verbinden, waarvan het grootste de Canale Grande is.

Dit monumentale kanaal lijkt meer op een rivier en loopt van de ene kant van Venetië naar de andere en slingert door het centrum in een grote S-bocht.

Meer dan 170 gebouwen uit de 13e eeuw vormen de oevers van het kanaal en het heeft honderden jaren lang als een belangrijke waterweg in de stad gediend.

Slechts vier bruggen overspannen het grote kanaal, want over het algemeen reizen mensen en toeristen langs het kanaal, niet over het kanaal.

Overweeg om langs delen van het kanaal te lopen, de gebouwen te bewonderen die langs het kanaal liggen en te kijken naar het drukke waterverkeer van Venetië.

St. Mark’s Basilica

De St. Mark’s Basilica is het bekendste en beroemdste gebouw van Venetië en is een subliem stukje architectuur dat de tand des tijds heeft doorstaan sinds zijn oprichting in 1092 en nog steeds een van de belangrijkste religieuze gebouwen in Noord-Italië is.

Elk aspect van deze kerk is fantastisch – van de sierlijke details, beeldhouwwerken en kunstwerken van de voorgevel, tot de prachtig geschilderde fresco’s en Byzantijnse kunstwerken aan de binnenkant van het koepelvormige plafond.

Deze basiliek, gelegen aan de Piazza San Marco, is gemakkelijk te bereiken vanaf het grote kanaal en is een van de bekendste overgebleven voorbeelden van de Italiaanse Byzantijnse architectuur.

St. Mark’s Square

Terwijl de St. Mark’s Basilica het beroemdste gebouw van Venetië is, is het St. Mark’s Square het beroemdste plein.

Gelegen aan het grote kanaal, tegenover het eiland San Giorgio Maggiore, is dit plein van groot belang in Venetië en is het echt een spectaculaire plek om te bezoeken.

Rondom het Piazza staat een reeks sierlijke gebouwen met gebogen loopbruggen die het plein perfect omlijsten.

Dit plein is echt de perfecte plek om je tour door Venetië te beginnen en enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden aan te kruisen.

Lees ook: Het belang en van het gebruik van een mobiele telefoon hoes