Bespaar met deze tips geld in jouw Europa trip

berlijn

Europa is een van de duurste reisbestemmingen ter wereld. De hotelprijzen zijn torenhoog in grote hoofdsteden als Berlijn en Parijs, en de hoge kosten van levensonderhoud  maken dagelijkse aankopen zoals maaltijden en openbaar vervoer een prijzig voorstel voor reizigers.

Maar dat betekent niet dat je Europa niet kunt zien op een budget. We hebben tips verzameld om u te helpen Europa goedkoop te reizen.

Goedkope bus huren

Weet u niet zeker of de bus die u ziet een goede prijs heeft? Er zijn sites en apps die kunnen helpen. Wanneer u zoekt naar een rent a bus in Berlin via BCS-bus, kun je de goedkoopste bussen om te huren vinden in Berlijn bijvoorbeeld.

Maak een goede planning

Overweeg bij het plannen van uw Europese reisroute om één regio of land diepgaand te verkennen in plaats van van van plaats tot plaats rond te stuiteren. Breng bijvoorbeeld een week door met sightseeing in Florence en het maken van dagtrips naar nabijgelegen steden in Toscane in plaats van te proberen Milaan, Venetië, Florence en Rome in zeven of acht dagen te persen. U bespaart niet alleen uren om op doorreis te zitten, maar u bespaart ook veel op transportkosten zoals vliegtickets of dure treinkaartjes. Meer informatie over langzaam reizen.

Een woning huren

Het kiezen van een vakantiewoning in plaats van een standaard hotel heeft een aantal kostenvoordelen. Het huren van een appartement of huis geeft je vaak meer ruimte voor minder geld (dus het is een bijzonder economische optie als je reist met een groep of familie), en het hebben van keukenfaciliteiten betekent dat je kunt koken voor jezelf in plaats van veel te besteden aan dure restaurant maaltijden. U kunt huurwoningen vinden op sites zoals Booking.com, TripAdvisor (het moederbedrijf van SmarterTravel), Airbnb en HomeAway.

Bespaar geld door te zoeken naar entree korting

Veel musea bieden gratis toegang op bepaalde dagen of nachten van de week of op bepaalde tijden van de maand. Zo is het Louvre in Parijs gratis op de eerste zaterdag van de maand en op Bastilliondag. Check van tevoren voor gratis toegang tot de musea waarin u geïnteresseerd bent, en plan uw bezoek aan het Louvre dienovereenkomstig in.

Houd ook een oogje in het zeil voor gratis concerten of optredens in lokale parken, kerken en andere openbare gelegenheden. De beste plek om deze te vinden is in de lokale kranten of online entertainment aanbiedingen, door het te vragen in uw hotel – of gewoon door struikelen op hen.

Koop een toeristenpas

De meeste grote steden bieden speciale kaarten die kortingen of gratis toegang voor musea, attracties, rondleidingen en het openbaar vervoer omvatten. Voorbeelden hiervan zijn de London Pass, de Amsterdam Pass en de Barcelona Pass. Deze kunnen een grote waarde zijn als de kaart veel van de attracties die u al van plan was te bezoeken dekt, maar zorg ervoor dat u weet of het echt de moeite waard is. Als de kaart 100 dollar kost en je gaat hem alleen in één of twee musea gebruiken, kan het beter zijn om a la carte te betalen.