5 voordelen van het toevoegen van een veranda aan je woning

In het kort; een veranda is een overdekte schuilplaats die uit de ingang van een gebouw steekt. Of je er nu een hebt of overweegt, veranda’s kunnen ontzettend nuttige extra ruimtes van het huis zijn en zijn een traditioneel ontwerp dat al duizenden jaren bestaat, zelfs uit de Griekse en Romeinse tijd. Amerikaanse stijl portieken zijn een overdekte structuur aan de voorzijde van het huis, zonder muren, en zijn meer een deel van de tuin dan het huis. In Nederland is een voorportaal een ommuurde mini-uitbreiding die aan de voordeur is bevestigd.

Dus mocht je interesse hebben en wil je online een veranda kopen? Dan kan dat hier!

Vedrerbespreken we in dit artikel de vijf belangrijkste voordelen van het toevoegen van een veranda aan jouw huis:

Esthetisch

Een welkome entree voor bezoekers, een veranda kan ook een aantrekkelijk kenmerk zijn van een huis waar je gasten, familie en huisdieren van buitenaf kunt verwelkomen. Of het nu gaat om uPVC, baksteen of aluminium, een veranda kan worden aangepast aan de stijl en esthetiek van jouw huis.

Energiebesparend

Indien effectief ontworpen en gebouwd volgens een hoge standaard, kan een veranda echt helpen om het warmteverlies in uw woning te verminderen. Met de juiste isolatie en het gebruik van uPVC kan een veranda de warmte in huis helpen reguleren. Op de lange termijn kan het je dus geld besparen op jouw verwarmings- en energierekeningen.

Extra veiligheid

Een ander belangrijk voordeel van het aanbrengen van een veranda in een woning is dat het de veiligheid verhoogt. Van een bezorger tot een deur-tot-deur verkoper, een veranda kan als een barrière fungeren tussen jou en elke ongewenste bezoeker en kan je helpen je veilig te voelen. Het fungeert bijna als een tweede voordeur, wat betekent dat elke inbreker twee sloten moet passeren in plaats van één. Verandas kunnen inbraak ontmoedigen, vooral omdat veel huiseigenaren overwegen om een inbraakalarm in de porch te installeren.

Verhoogde opslagruimte

Als extra ruimte van het huis kan een veranda fungeren als een plek om jassen, schoenen, tassen en eventuele huisdierbenodigdheden op te bergen, zoals een hondenriem of kattenluik. In plaats van ruimte te vinden onder de trap of ze in een kast te duwen, kan een veranda een gewaardeerde plek zijn om een natte jas uit te trekken en jezelf te bevrijden van modderige schoenen voordat je comfortabel in je huis stapt.

Verhoogde waarde van de woning

Terwijl het hebben van een veranda kan een kleine hoeveelheid extra waarde aan jouw huis toe te voegen, is het ook een extra functie die veel doorzoekende huiseigenaren zoeken in een woning. Extra opslagruimte is altijd in trek als het gaat om het bezichtigen van een huis, en als je de kamer eruit laat zien als een nuttig en essentieel onderdeel van de woning, kan dit een paar procent aan de waarde van jouw huis toevoegen.

Lees ook: Nadelen van een flexibel werkschema