4 Essentiële dingen om te weten over de sleutels van uw auto

Autosleutels zijn een essentieel onderdeel van uw voertuig en er zijn een paar verschillende soorten van hen, afhankelijk van het merk en model van uw voertuig. Met de autosleutels kunt u in uw voertuig stappen, uw voertuig starten en uw voertuig vergrendelen wanneer u klaar bent met het gebruik ervan.

Voor meer informatie over autosleutel bijmaken kosten kunt u hier terecht.

Hieronder staan 4 essentiële dingen die je moet weten over de sleutels van uw auto.

Transpondersleutel

De meeste voertuigen die na 1995 zijn gebouwd, hebben een transponderchip in hun autosleutel geplaatst. Zodra de sleutel in het contactslot is geplaatst, stuurt de motorbesturingseenheid (ECU) een bericht naar de sleutel en laat de auto starten als hij het juiste bericht terugkrijgt. Als de ECU niet het juiste bericht ontvangt, gaat de auto niet aan.

Kosten voor het vervangen van een sleutel

Het verliezen van uw sleutels is moeilijk en kan duur zijn, afhankelijk van het type voertuig dat u hebt. Als u uw sleutel kwijt bent, samen met uw sleutelhanger, kunnen de vervangingskosten beginnen bij €200. Het moet worden gedaan bij een dealer vanwege de speciale apparatuur die nodig is om de sleutel te vervangen. Een Lexus voertuig geciteerd €375 voor een nieuwe sleutelhanger, die de programmering omvat, en een BMW vervangingssleutel kan zo veel als €500 kosten.

Vergrendelingssleutels in de kofferbak

Het afsluiten van je sleutels in de kofferbak kan frustrerend zijn, maar het gebeurt vaker dan je denkt. Met één handomdraai vallen de sleutels als je de boodschappen aan het uitladen bent. Om dit probleem op te lossen kan de dealer een goedkope sleutel maken die de deuren opent maar de motor niet start. Op deze manier kunt u de kofferbak openen en de originele set sleutels krijgen. Zorg ervoor dat u de identificatie en het bewijs dat u eigenaar bent van het voertuig naar de dealer brengt om het proces sneller te laten verlopen.

Een sleutel vervangen

Er zijn een paar manieren om de sleutels van uw voertuig te vervangen. De eerste is het bezoeken van een lokale autosluizenmaker, aangezien deze over een geavanceerd machinepark beschikt. Een online zoekopdracht naar een aftermarket elektronische autosleutel kan u een andere optie bieden bij het vervangen van uw sleutel. De derde optie is om een set sleutels te krijgen van uw dealer. De laatste optie is de snelste en meest betrouwbare.

Lees ook: Liefdadigheidsinstellingen: Voordelen van geven aan bedrijven