4 Dingen die je in Kroatië kan doen

Naast de dingen die je in Barcelona kan doen, kan je ook veel dingen in Kroatië doen. In deze artikel gaan we je de beste dingen vertellen die je kan doen in Kroatië.

1. Een hele rondreis maken door Kroatië

Dit is het beste wat je kan doen eigenlijk, maar dit is niet zo gemakkelijk. Je hebt veel tijd en geld nodig waardoor niet iedereen dit kan doen. Als je toch tijd hebt voor een Kroatië rondreis kan je het beste een goede site volgen voor advies, neem www.reisroutes.nl bijvoorbeeld. Hiermee bespaar je een hoop tijd en geld, en kan je dat allemaal in je rondreis steken.

2. De italianiserende Rovinj verkennen

Rovinj is de meest karakteristieke en sfeervolle kustplaats van Istrië, met een uitgesproken Italiaanse uitstraling. De oude stad met haar vele steile smalle straatjes en steegjes, en kleine, verfijnde pleinen, worden geflankeerd door Venetiaanse huizen in verschillende pasteltinten en zijn een genot om te ontdekken. Beklim de klokkentoren van de St Eufemia kerk voor een prachtig uitzicht over de stad naar de nabijgelegen wijngaarden en kleine beboste eilanden. Maak een wandeling door de mooie haven en proef dan de beste zeevruchten en Istrische keuken.

3. De Rab eiland bezoeken

Rab is een sterke concurrent voor de mooiste en groenste eiland van de Kvarner Golf, met zijn geurige dennenbossen en prachtige zandstranden. De al lang bestaande status als naturistencentrum – werd gepopulariseerd door het bezoek van de Britse koning Edward VIII in de zomer van 1940. Of Edward de koninklijke uitrusting ook daadwerkelijk in handen heeft gekregen, is twijfelachtig, maar vakantiegangers blijven hun bodem blootleggen op de prachtige zandstranden van het eiland, met name op het schiereiland Lopar.
Het verkennen van de smalle straatjes en steegjes van de karakteristieke, middeleeuwse Rab Town, met zijn zandkleurige stenen gebouwen, is een genot, en in de zomermaanden komt de stad echt tot leven.

4. Cocktails drinken in Hvar

Hvar is een magneet voor celebs, de chi chi chi chi en degenen die willen feesten. Maar naast chi chi chi chi chi chi chi en restaurants, en flitsende jachten die in de haven glinsteren, biedt het eiland een schat aan afgelegen baaien en prachtige en ongerepte stranden, omzoomd door magisch kristalhelder water. Voeg hier nog een landschap van pittoreske lavendelvelden, olijfbomen en wijngaarden aan toe, bezaaid met stenen dorpjes, waar u kunt genieten van de traditionele Dalmatische keuken, en u bent op een winnaar uit de bus gekomen.