3 Strategieën om te winnen in Escape Rooms

Escape Roomszijn zwaar. In feite slagen de meeste groepen er niet in om uit te breken. Het is niet zo dat mensen te dom zijn om dingen op te lossen, het is een kwestie van strategie. Ik herinner me mijn eerste kamer. Ik was zo jong, naïef en onschuldig, en ik bracht de eerste 15 minuten absoluut verbijsterd door wat ik moest doen. Onnodig te zeggen dat we het niet hebben gehaald. Maar naarmate ik meer kamers speelde bij Escape Room Leeuwarden, begon ik bepaalde dingen op te merken die wel en andere niet werkten. Ontsnappingskamers zijn helemaal niet zo moeilijk. Je moet gewoon weten wat je goed moet doen.

Hier zijn 3 belangrijke ingrediënten voor een succesvolle ontsnapping!

KIES HET JUISTE TEAM

Het gaat niet om wat je weet, maar om wie je kent. Je wilt een goede groep om mee te spelen. Het gaat niet per se om het vinden van een stel slimme mensen. Je wilt spelen met mensen waar je je prettig bij voelt. Onthoud, er is een goede kans dat je met nog 3 minuten te gaan, met je laatste hint naast deze mensen zit te rommelen. Met wie wil je in die situatie zijn?

Het is ook een goede strategie om een goede groepsgrootte te kiezen. Terwijl sommige kamers tot 8 (of zelfs 10) mensen kunnen bevatten, wil je misschien wel 4 tot 6 mensen hebben. Het is bijna onmogelijk om een kamer zelf of met slechts één andere persoon te verslaan. Je hebt niet genoeg verstand om aan de puzzels te werken. Aan de andere kant, 8 mensen die in een 30m2 kamer rondrennen en verwoed schreeuwen, zal je alleen maar hoofdpijn bezorgen en de dingen door elkaar halen. Ergens in het midden is meestal het beste. Ik zou geen vluchtkamers aanraden voor een date, alhoewel een dubbele date misschien wel perfect is…

PLAN VOORUIT EN WEES OP TIJD

De reden hiervoor is eenvoudig. Je wilt je mentale energie “in” de kamer spenderen zodat je het kan verslaan. Geloof me, deze kamers kunnen mentaal leeglopen. Elke energie besteed aan het racen naar de ontsnappingskamer omdat je te laat bent, of verwoed op zoek naar een parkeerplaats terwijl de winkel belt en vraagt waar je bent gaat gewoon om je moe te verlaten zodra je de kamer binnenkomt. Je wilt comfortabel en fris naar binnen, klaar om te veroveren! Maak daarom uw reservering een paar dagen van tevoren, en laat u 15 minuten voor uw geplande wedstrijd zien.

KOM BINNEN MET EEN POSITIEVE HOUDING

Dit maakt zo’n verschil! Wees niet overmoedig, maar voel je wel zelfverzekerd en verwacht dat het zal lukken. Omarm de strijd. Raak niet te gefrustreerd als je ergens een paar minuten aan vastzit en je een aanwijzing moet gebruiken. Wees ook op goede voet met je groep. Als je met wat vreemden speelt, stel jezelf dan voor en maak kennis met elkaar. Jullie werken allemaal samen aan hetzelfde doel, dus wees vriendelijk, opgewonden en behulpzaam.

Lees ook: De top 5 gezondheidsvoordelen van Escape Rooms