3 preventieve strategieën tegen kalknagel

 

Het wordt vaak aanbevolen om meer zorg te dragen voor de hygiëne bij het voorkomen van kalknagel. In deze post geven we je een aantal andere soort preventieve strategieën om uit te proberen.

Kies sokken die zweet absorberen

Omdat de kans op het ontwikkelen van een schimmelinfectie samenhangt met de mate van vocht (schimmels gedijen in een vochtige omgeving), kan het kiezen van sokken die gemaakt zijn van een materiaal dat het zweetvocht niet absorbeert, een zeer nuttige preventieve stap zijn.

  • Sokken van nylon, polypropyleen of wol zijn allemaal goede opties
  • Vervang uw sokken vaak, vooral als u zweetvoeten heeft.
  • Het is het beste om katoenen sokken te vermijden als dat mogelijk is.

Ook zou het handig zijn om tegelijk met deze manieren een zalfje of iets dergelijks te gebruiken voor de beste resultaten. Het beste middel tegen kalknagel vind je hier!

Overweeg je keuze van het schoeisel

Naast het gedijen in een vochtige omgeving, gedijen schimmels ook in krappe ruimtes. Daarom kan het dragen van strakke schoenen gedurende de dag – en vooral oude schoenen – het risico op een schimmelinfectie van de nagels vergroten.

  • Overweeg het dragen van schoenen met open tenen voor een deel van de dag als dit een optie voor jou is.
  • Vervang ook oude schoenen door nieuwe. Je kunt ook een ontsmettingsmiddel of een antischimmelpoeder in oude schoenen gebruiken om zich te ontdoen van een eventuele besmetting.
  • Draag aparte schoenen voor lichaamsbeweging dan voor het werk en het dagelijks leven. Sportschoenen houden veel zweet en vocht vast, zodat je meer aanleg hebt voor schimmelinfecties.

Loop niet op blote voeten in openbare gelegenheden

Het langdurig dragen van opsluitschoenen kan een risicofactor zijn voor schimmelinfecties, maar ook voor het lopen op blote voeten op openbare plaatsen waar schimmels aanwezig kunnen zijn. Draag sandalen tijdens het lopen bij openbare zwembaden, in de doucheruimte en in de kleedkamer. Dit verkleint de kans op een schimmelinfectie van de nagel.

Lees ook: Top 2 voordelen van duurzaamheid